Az ananászt régebben konzervben vettük, de aztán megpróbáltuk az igazit.
Nagyon nehezen tudtuk megpucolni, így aztán nem nagyon próbálkoztunk újra.
Egyszer egy kerti partin valaki ananászt hozott és nagyon egyszerűen hámozta.
Az alap, hogy nem az egészet kell egyszerre, hanem az aljától kezdve kell szeletelni, mindig csak annyit, amennyit meg akarunk enni, a többit egy tányérra állítva visszatehetjük a hűtőbe. A levágott szeleteket pedig könnyen megszabadíthatjuk a héjától, majd kockára vágva tálaljuk.
ezeket a szeleteket könnyen meghámozzuk és feldaraboljuk |
Nagyon fontos, hogy vásárláskor szagoljuk meg az ananászt és csak akkor vegyük meg, ha jó illata van. Sajnos karácson előtt több olyan ananászt vettünk, amit ki kellett dobni, mivel nagyon kellemetlen szaga és felvágtuk, sajnos ugyanolyan íze is volt.
Az ananász, ha jó, akkor dísze lehet a konyhának amíg megérik, utána pedig nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése