Mit tehetünk a szürkehályog, a makula degeneráció megelőzése érdekében?
Az alább leírtak forrása itt olvasható.
Milyen élelmiszereket érdemes fogyasztanunk szemünk védelmében?
A-vitamin források
Az állati eredetű táplálékok- tőkehalmáj-olaj,
- máj
- vaj - készen tartalmazzák az A-vitamint,
- sárgarépa
- burgonya
- kelkáposzta
Lutein és zeaxantin források
Nagy mennyiségben tartalmaznak luteint és zeaxantint a zöld színű, leveles zöldségek, mint a- spenót
- káposzta
- brokkoli
- borsó
- kelkáposzta,
- kelbimbó
- kukorica
- valamint a tojássárgája is
C-vitamin források
Nagy mennyiségű C-vitamin található a- zöldpaprikában,
- citrusfélékbenn
- kelkáposztában
- brokkoliban
- eperben
- málnában
E-vitamin források
Nagyobb mennyiségű E-vitamin található a- napraforgó magjában
- mandulában, a mogyoróban
- amerikai mogyoróban
- teljes kiőrlésű gabonákban
- növényi olajokban
- tojásban
Omega-3 zsírsavak forrása
Omega-3 zsírsavakban gazdag- halak - tonhal, lazac, pisztráng, hering
- dió
Ajánlott cikkek
- Táplálkozási tanácsok a szürkehályog megelőzésére
- Leveles zöldségekkel a szürkehályog ellen
- Antioxidánsokban gazdag étrenddel megőrizhető a jó látás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése