A dió és a diéta
Sokan nem is gondolnák, hogy a dió és a fogyókúra fogalma összekapcsolható. Pedig tudnunk kell, hogy a dió igenis fogyaszt, persze csak a megfelelő mennyiségben!
Egy kicsit a dióról:
- salaktalanít
- segíti a zsírbontást
- omega-3 zsírsavat,
- továbbá B- vitamint és E- vitamint is tartalmaz, ezenkívül
- az egyik legjobb természetes magnézium forrás.
- magas a rosttartalma, aminek köszönhetően a belek megtisztítását és salaktalanítását is elősegíti.
A fogyókúrázóknak ezért azt ajánljuk, hogy a kalóriaszegény diétába iktassanak be - nem több mint - 2 marék diót. Ez a mennyiség elég ahhoz, hogy fedezze a vitaminokat, és elősegítse a fogyást. Ennél több dió elfogyasztása, már ellentétes eredményt váltana ki (hiszen a kalória tartalma alapvetően magas, csak egyéb tulajdonságai miatt kedvező a fogyasztása)
Itt olvashatsz még a dió-diétáról pl:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése