Sokan kérdezik, hogy vajon mi az egészségesebb: a természetes vagy a mesterséges édesítő szerek. Erre igazából jó válasz nincs, hisz ki erre ki arra esküszik. A cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak az a fontos, hogy kevés kalóriát tartalmazzon - tehát ők a mesterséges édesítőszerekre voksolnak. Az igazi ínyencek viszont a hagyományos természetes édesítőkre szavaznak.
Főbb természetes édesítőszer:
Mesterséges édesítőszer:
- Aszpartam
- Szaccharin
- Ciklamát
- Aceszulfám-K
- Szukralóz
- Az aszpartám-aceszulfám só
Ugye, hogy nem is gondoltátok, hogy ennyiféle édesítési lehetőség van? Egy biztos, én nem tudtam. Pedig én használok természetes és mesterséges édesítőszereket is. Ezután a boltba jobban körbenézek majd én is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése