Igen, ismét ananász. Tudom foglalkoztunk már többször is vele, de most újra előtérbe került nálam az ananászhetes fogyókúrám kapcsán. Megosztanék veletek pár tapasztalatot.
Első és legfontosabb, hogy a korábbi ananász evéseim során gyakran előfordult velem, hogy kicsípte a nyelvem. Ez eléggé kellemetlen volt, és több napig tartott mire helyrejöttem, és újból nyugodtan tudtam rágni és enni bármit.
Most utánanéztem kicsit - a tudományos háttérrel nem zaklatnálak titeket (a gyümölcssav mar), csak a lényeget említeném:
- vásárláskor figyeljünk arra, hogy érett ananászt vegyünk meg (sárgásabb színe van), ugyanis az éretlenebb sokkal jobban csíp!
Már ezzel sokat segíthetünk magunkon. Viszont én most a fogyókúra kapcsán kitaláltam egy másik módszert is: mivel aznap mikor ananászt kell ennem, van mindig natúr joghurt is a menüben így csinálok magamnak egy shaket belőle. Ami viszont egy kis édesítőszerrel keverve kellemes, sűrű, könnyű italt eredményez, és a nyelvemnek sem árt. Próbáljátok ki Ti is.
- 1 egész ananász
- 1 natúr joghurt
- nyírfacukor / folyékony édesítő kinek mi van otthon
- víz - a hígításhoz - ki milyen sűrűre szereti
Nincs más dolgom vele, mint összeönteni a hozzávalókat, és turmixolni. Mindenki olyan édesre csinálhatja, ahogy szereti. Kellemes, laktató ital. Hígítástól függően közel 1 liter lesz belőle.
Emellé csak pár szelet sajtot, sonkát, illetve ebére sült húst fogyasztok. Teljesen kielégíti az éhségérzetem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése