A testünk egészsége érdekében törekednünk kell a megfelelő PH-érték elérésére. A gondokat az okozza, hogy a legtöbb étel/ital amit fogyasztunk savasít, ezért tudatosan kell a lúgosítás mellett döntenünk, ahhoz hogy kiegyensúlyozottak lehessünk.
A test elsavasodása egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért fel kell vennünk vele a harcot.
A savasság a következő problémákat okozhatja, csak hogy néhányat említsek:
- száraz bőr
- izomláz
- emésztési zavarok
- depresszió
- csontritkulás
- magas vérnyomás
- cukorbetegség
- rák
Erősen savasító ételek:
magas fehérjetartalmú sajtok (parmezán sajt, gouda sajt), tojás sárgája
Közepesen savasító ételek:
- húsok és húskészítmények (sovány marhahús, csirkehús, sertéshús, szalámi),
- halak (pisztráng, hering)
- tojás (egész)
- tejtermékek - gomolyasajt, túró
- gabonák és ezekből készült ételek
- dió
- különböző szénsavas üdítők
Enyhén savasító ételek:
- tej és tejtermékek (író, tejföl, teljes tej, gyümölcsjoghurt)
- hüvelyesek,
- tojásfehérje
- édességek (torták, sütemények, tejcsokoládé),
- fehér rizs
- vaj
Lúgosító ételek:
Erősen lúgosító ételek:
- spenót, banán, mazsola
Az első és legfontosabb, amit tehetünk szervezetünk lúgosítására a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel. Igyekezzünk minél többet inni - napi 2-3 litert. Itt viszont meg kell jegyezni, hogy a víz a legjobb! A szénsavas üdítők savasítanak - tehát nem számolhatók bele a napi bevitt folyadékadagba.
Ezenkívül: a zöld növények a legjobban lúgosító ételek a Földön, tele értékes tápanyaggal. Fogyasszuk tehát ezeket is.
Például itt olvashattok részletesebb is a témáról: (a forrásaim is ezen oldalak voltak)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése