Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2015. november 25., szerda

Zabkorpa

A zabkorpa nagyon sokak által nem ismert táplálékunk. Zabkorpa vitaminokban és ásványi
anyagokban gazdag korpa, mely segíti a szervezet egészséges működését, betegségek
megelőzését, és egyes betegségek gyógyítását is.
Felhasználhatjuk sütéshez, főzéshez, fogyasztható reggelire…




Miért különleges a zabkorpa?

A zabkorpának nagyon magas a rosttartalma, 100 grammban 27 gramm rostot találhatunk.
Nagyon sok jótékony hatása van: például telítettségérzetet okoz, segíti a koleszterinszint
csökkentését, szénhidrátok és zsírok felszívódását is csökkenti.

Közvetetten szív és érrendszeri megbetegedések ellen véd. A bélrendszert is egészségesen tartja, a vízben nem oldódó rostoknak köszönhetően végighalad a bélrendszeren és a nem kívánt salakanyagokat,méreganyagokat magához ragadva távozik a szervezetből.

Fogyaszthatod reggelire joghurtba, tejjel megfőzheted mint a tejbegrízként (Tipp: tejbegírzbe
búzacsírát, lenmagot is belekeverhetünk) de fő fogásokba is belecsempészheted.

Sütési tipp:

Korpás keksz:

20 dkg korpa

15 dkg zabpehely

1 evőkanál búzacsíra

1 evőkanál fahéj

1 dl joghurt

1 dl tej

3 kanál méz

1 tojás

2 db reszelt alma

csipet só

csipet sütőpor

Keverd össze a hozzávalókat, majd hagyd egy kicsit állni, utána formázz belőle golyókat,
majd sütőpapírra téve tallér formájúra nyomkod. Körülbelül 20 percig sütjük 180 C-on.
Nagyon finom :)



Forrás: http://ripost.hu/cikk-kilofalo-receptek-zabkorpaval

http://erezdmagadjol.hu/2014/04/zabkorpa/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése