Lenmag nagyon sokoldalú. Fogyasztásával szervezet hozzájuthat egyik legtisztább tápanyagforráshoz.Olcsó is és kellemes az íze is.
- A lenmag gyulladáscsökkentő ,nagyon sok betegség ellen védőhatással bír
- Kitűnő zsírsavforrás és magas az Omega3 tartalma
- Gyulladáscsökkentő hatású, bélrendszeri megbetegedések esetén is nagy segítség lehet
- Hidegen sajtolt lenolaj extra szűz olíva-,tökmag-vagy dióolajjal keverve jó salátaöntet
- Lenmagpehelyből pékárú is készíthető
- Serkenti az agyműködést
- Ízületi gyulladáscsökkentő hatása lehet ha megkenjük vele a fájdalmas testrészt
- Lenmag illetve lenolaj máj állapotára is gyógyító hatással van,máj tehermentesítése esetén ,bőrbetegségektől is megszabadulhatunk például ekcémától
Mindennapi fogyasztás során kiváló salátákhoz,ízesíteni lehet vele a szendvicsünket.Joghurtba,turmixokba bele lehet keverni,fagylaltba,túróba,kásába nagyon is ízletes szerintem.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése