Itt van a nyár, elérkezett a könnyed, vitamindús ételek, főként a saláták szezonja, amely egészséges mivolta mellett a fogyásban is segít. A következőkben egy méretes befőttes üvegben elkészített saláta-receptet ismertetünk, amelyet bevihetsz a munkahelyedre, összedobhatsz uzsonnára.
Amellett, hogy rendkívül ízletes, még jól is néz ki. Ha kedvet kaptál, már most nekifoghatsz az elkészítésének.
Hozzávalók:
1 méretes paradicsom, kockákra vágva½ meghámozott, lereszelt sárgarépa
2 keményre főzött, felvágott tojás
½ uborka, kockákra vágva
1 kisebb petrezselyem, levelestől, szeletekre vágva
1 mogyoróhagyma, felszeletelve
1 retek, negyedekre vágva
1 evőkanál kecskesajt
Az öntethez:
Elkészítés:
1 evőkanál friss citromlé½ cikk zúzott fokhagyma
só, bors, ízlés szerint
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál juharszirup
Elkészítés:
1. Egy nagy lezárható befőttes üvegbe keverd össze a hozzávalókat, majd öntsd rá az öntetet.
2. Használat, azaz fogyasztás előtt rázd fel.
Jó étvágyat!
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése